Lasten ja nuorten Suomi 100-juhlan juhlamenu

Saimaan Tukipalvelut Oy tarjosi 6.4.2017 kaikissa päiväkodeissa, kouluissa ja lukioissa juhlamenun, joka oli suunniteltu yhdessä Karjalan keittiömestariyhdistyksen kanssa. Menu kunnioittaa suomalaista ja alueen ruokakulttuuria.
Alkupalana karjalanpiirakka munavoin kera, pääruokana järvikalapihvit lisukkeineen ja jälkiruokana marjarahkaa + talkkunamurua. Talkkuna on monelle lapselle ja nuorelle uusi tuttavuus, perinneherkku.

Päivän kattauksessa käytetiin sinisiä ja valkoisia lautasliinoja ja mahdollisesti muita teemaan sopivia somisteita.

Etelä-Karjalan lasten ja nuorten yhteiseen Suomi 100 -juhlapäivään liittyi muutakin tapahtumaa ja päivän ohjelman oli organisoinut Etelä-Karjalan maakuntaliitto.

 

Tunnelma kuvia Satun keittiöistä:

Suomi 100 - Kesämäessä.jpg
”Tunnelmia meidän ruokasalista SUOMI 100 Hyvältä näyttää!
Lapset ovat tehneet "käsipuun" ruokalan seinälle, käteen jokainen on kirjoittanut
tulevaisuuden toiveen/haaveensa.” – Kesämäen aluekeittiön väki Lappeenrannasta

 

Suomi 100 - Koskella.jpg
Kosken koululla Imatralla liehuivat siniristiliput.

 

Suomi 100 - lautasmalli.jpg
Juhlapäivän lautasmalli.

 

Suomi 100 - Vuoksenniska.jpg
Vuoksenniskalla Imatralla oli tehty Suomi 100 kakku.