Saimaan tukipalvelut

Päiväkodit

Päiväkotiruoka on osa lapsen perushoitoa, kasvatusta ja opetusta. Se edistää lapsen fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia sekä ylläpitää vireyttä hoitopäivän aikana. Ruokailun tavoitteena on turvata lapselle riittävät ja tasapainoiset ateriat sekä ohjata lasta monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon.

Päiväkotiruoka on suomalaista perusruokaa, mutta lasta opetetaan myös uusiin makuihin ja ruokakulttuureihin. Ateriat ovat terveellisiä, turvallisia, täysipainoisia, vaihtelevia ja monipuolisia.

Jokaisen lapsen yksilölliset tarpeet huomioidaan erityisruokavalioiden osalta. Päiväkodissa tarjottu ruoka kattaa kokopäivälapsen energian ja suojaravintoaineiden tarpeesta 2/3.

Kokopäivähoidossa olevalle lapselle tarjotaan aamupala, lounas ja välipala. Vuorohoidossa oleville lapsille tarjotaan lisäksi päivällinen ja iltapala.


Ateria


Sydänmerkki.jpg
Suomen Sydänliitto ry on myöntänyt Saimaan Tukipalvelut Oy:lle Sydänmerkin käyttöoikeuden 1.1.2014 alkaen. Saadakseen Sydänmerkin, tulee yrityksen tarjota laadukkaita ja ravitsemussuositusten mukaisia aterioita ja elintarvikkeita. 
 

Saimaan Tukipalvelut Oy ottaa sydänmerkin käyttöönsä kouluissa ja päiväkodeissa 10.3.2014 alkaen.

Sydänmerkin käyttöönotolla Saimaan Tukipalvelut Oy haluaa tehdä näkyväksi pitkäjänteisen työnsä terveyttä edistävien aterioiden, laadukkaiden raaka-aineiden käytön ja ravitsemussuositusten mukaisen reseptiikan kehittämisestä.
 

Sydänmerkki-tunnus auttaa tekemään parempia valintoja lounas- ja päivällispöydässä: merkin avulla voi entistä helpommin valita tarjonnas-tamme ne aterian osat, jotka tukevat jaksamista ja hyvinvointia. 

Sydänmerkki-ateria on maukas & monipuolinen kokonaisuus, johon kuuluu:

- pääruoka
- pääruoan kanssa tarjottava peruna, riisi- tai pastalisäke
- leipä ja kasvirasvalevite
- ruokajuoma
- salaatti tai muu kasvislisäke sekä öljypohjainen salaatinkastike

Aterian osissa rasvan määrä ja laatu sekä suolan ja kuitujen määrä ovat kohdallaan, ravitsemussuositusten mukaisesti.