Tiedote kouluruoan jakelusta Imatralla

Hyvä peruskoululaisen huoltaja

KOULURUOAN JAKELU IMATRALLA

Pääsiäisen aikaan tehdyssä, 13.4. päättyneessä Wilma -kyselyssä tiedusteltiin etäopiskelussa olevien peruskoululaisten huoltajilta kouluruoan jakelun välttämättömyyttä ja tarpeellisuutta. Kyselyyn saatiin n. 800 myöntävää vastausta.

Kiitos vastauksistanne. Ensisijainen toimintamallimme on tarjota ja jakaa kouluruokaa. Vielä tässä vaiheessa koronakriisiä pystymme jakamaan tarvittavan määrän ruoka-annoksia, ruokajuomaksi maitoa, näkkileipää ja margariinia.

Ruokien jakelu tapahtuu maanantaisin ja keskiviikkoisin 22.4. alkaen klo 12-14 välisenä aikana seuraavista kouluista: Vuoksenniskan uusi koulu, Mansikkalan moduliruokala, Kosken koulun ruokala (Kanavakatu 9), Tainionkosken koulu ja Meltolan koulu. Jakelupiste sijoitetaan keittiön lastauslaiturille ulos tai vastaavaan paikkaan. Liikennettä on ohjaamassa kaupungin henkilökuntaa ja varsinaisesta ruokien jakelusta vastaa Saimaan Tukipalveluiden henkilökunta. Ruoka-annoksia noudettaessa tulee pitää 1,5-2 m turvavälit, huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja tulla terveenä. Mikäli yskit tai aivastat, muista käyttää hihaa tai kertakäyttöistä nenäliinaa.

Maanantaina jaetaan kahden päivän ruoat (ma, ti) sekä koko viikoksi tarkoitettu ruokajuoma leipineen. Keskiviikkona jaetaan kolmen päivän ruoat (ke, to ja pe). Kaikki ruoat on annospakattuja ja jäähdytettyjä. Niiden säilyvyysaika jääkaappilämpötilassa ( + 6 °C) on maksimissaan kolme päivää. Siksi tulee huolehtia, että ruoat siirretään kotona välittömästi jääkaappiin, ettei pilaantumista tapahdu. Erityisruokavaliot pyritään toteuttamaan niin hyvin kuin mahdollista saatujen ennakkotietojen perusteella.

Ruoat valmistetaan tehdyn tarveilmaisun perusteella jokaiselle oppilaalle ja jaetaan toivomastanne jakelupaikasta oppilaan nimellä. 

Elina Särmälä
ruokapalvelujohtaja