Opiskelijoille ja koululaisille

Saimaan Tukipalvelut tarjoaa opiskelijoille ja koululaisille monipuolisia työllistymis- ja harjoittelumahdollisuuksia. 

TET-harjoittelut
Tarjoamme mahdollisuuden työelämään tutustumiseen TET-harjoittelun kautta. TET-harjoittelupaikkoja on tarjolla pääasiassa puhtauspalvelutehtävissä Lappeenrannan ja Imatran alueilla esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa, liikuntapaikoissa ja teattereissa. Hae TET-harjoittelupaikkaa täyttämällä hakemus täällä.

Kesätyöt
Kesätöitä on tarjolla mm. laitoshuoltajan työtehtävässä sekä avustavissa puhtauspalvelutehtävissä. Laitoshuoltajan tehtäviin palkkaamme pääasiassa tekijöitä, joilla on jo jonkin verran aikaisempaa puhtauspalveluosaamista. Avustaviin puhtauspalvelutehtäviin emme edellytä aikaisempaa kokemusta. Mukaan voit hakea, mikäli olet täyttänyt 15 vuotta. Kesätyöhaut käynnistyvät tammikuun alussa, hakulomakkeet löydät avoimista työpaikoistamme tästä.

Työssäoppiminen ammatillisessa koulutuksessa
Työssäoppimisjaksot liittyvät ammatillisiin tutkintoon tähtääviin opintoihin eli työssäoppimisjakson aikana opiskelijat suorittavat ammatillisiin opintoihinsa kuuluvia opintojaksoja.

Työssäoppimisjakso on keskeinen osa ammattitaidon oppimista ja jakson aikana opiskelija pääsee tutustumaan tulevaan ammattiinsa aidossa työympäristössä työpaikalla, perehtymään työelämään sekä hyödyntämään opinnoissa hankittua osaamista.

Monet työntekijämme ovat tutustuneet Saimaan Tukipalveluihin työssäoppimisjakson myötä. Työssäoppiminen on meille hyvä mahdollisuus tutustua sinuun jo opiskeluaikanasi.

Siivous- ja laitoshuoltopalveluiden työssäoppimispaikkoja tiedustellaksesi ota yhteyttä päällikkö Teija Soiniolaan, p. 040 184 5611, etunimi.sukunimi@saimaantukipalvelut.fi.

Ruokapalveluiden työssäoppimispaikkoja voit tiedustella suoraan valmistuskeittiöiden esimiehiltä, yhteystiedot heille löydät täältä.

Harjoittelut ja opinnäytetyöt korkeakouluissa
Meillä voit suorittaa harjoittelujaksoja myös ammattikorkeakoulu- ja yliopistotutkintoihin liittyen. 
Tiedustellaksesi mahdollisia harjoittelu- tai opinnäytetyöpaikkoja ota yhteyttä palvelujohtajiin, joiden yhteystiedot löydät täältä.

Työskentely opintojen ohella
Meillä voit työskennellä joustavasti opintojesi ohella sijaisreservimme kautta. Voit tehdä vaikka yksittäisiä päiviä, viikonloppuja – miten sinulle parhaiten sopii. Tekemällä sijaisuuksia opintojesi ohella saat tärkeää työkokemusta ja lisätienestiä opintojen ajalta. Sijaisuuksien tekeminen on myös hyvä tapa tutustua erilaisiin työmahdollisuuksiin ja miettiä, millaisissa työtehtävissä ja -kohteissa haluat työskennellä tulevaisuudessa. Lue lisää sijaisreservistä tästä.
 
Tarjolla olevat keikat ja sijaistarpeet tulevat näkyviin keikkakalenteriin, josta voit käydä valitsemassa itsellesi sopivat työvuorot ja samalla merkitä oman käytettävyytesi. Keikkakalenteriin pääset täältä.

Työn ohessa opiskelu
Tarjoamme erilaisia oppimispolkuja, joita voi suorittaa työn ohella, esimerkiksi oppisopimuksella suoritettavat tutkinnot. Lisäksi tuemme työntekijöiden urapolkuja täydennyskoulutuksen avulla.

Oppisopimuskoulutuksessa voit opiskella ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon ja työskennellä samaan aikaan tulevalla alallasi. Saat vankan pohjan työelämään, kun pääset jo opintojen aikana oppimaan ja toteuttamaan oppimaasi suoraan työkohteisiin. Oppisopimuksen ajan olet työsuhteessa suoraan työnantajaasi ja saat työehtosopimuksen mukaista palkkaa työssäoloajalta.

Työntekijätarinoistamme löydät muutamia esimerkkejä työntekijöistä, jotka ovat suorittaneet tutkinnon oppisopimuksella kauttamme. Tarinoihin pääset tutustumaan tästä.

Jos kiinnostuit oppisopimuskoulutuksesta Siivous ja laitoshuoltopalveluilla, ota yhteyttä palvelupäällikkö Teija Soiniolaan, p. 040 184 5611, etunimi.sukunimi@saimaantukipalvelut.fi.

Ateria- ja puhtauspalveluiden oppisopimuspaikoista vastaa palvelupäällikkö Taina Behm p. 040 837 6094.

Our official language is Finnish. Therefore Finnish Skills is required. 
High proficiency in Finnish is not required but at the basic Finnish understanding and speaking is required.

Olemme mukana luomassa tulevaisuuden tekijöitä.