"Työt tekijänsä löytää ja joka työn voi oppia, jos vaan tahtoa löytyy."

Emma, harjoittelija

Opiskelen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa liiketaloutta monimuoto-opintoina. Olin alkukesästä omiin tradenomiopintoihini liittyvässä perusharjoittelussa Rekryssä. Harjoittelun aikaisiin työtehtäviin minulle kuului muun muassa työntekijätarinoiden päivittäminen, rekrytointiprosessiin osallistuminen uusia ilmoituksia luomalla, hakemuksia käsittelemällä sekä hakijoita kontaktoimalla, sijaisvälityksen perustaitotason hankkiminen ja rekrytointityökalun ominaisuuksiin tutustuminen. Ennen tradenomiopintojani olen työskennellyt Satussa laitoshuoltajana päiväkoti- ja koulumaailmassa oman esimieheni alueella poolilaisena sekä laitospalveluohjaajana laitoshuollon puolella. Nyt olen opintovapaalla työstäni ja tarkoituksenani on sinä aikana suorittaa oikeustradenomin tutkinnosta niin paljon kuin se on mahdollista.

Ennen Saimaan Tukipalveluja olen ollut taksinkuljettajana, työskennellyt lounasravintolan tarjoilijana, ollut huoltoasemalla kassa- ja keittiötyössä sekä valokuvaamossa myyjänä.

Koulutuksina minulla on lukion jälkeen toimitilahuoltajan ja lähiesimiestyön ammattitutkinnot, molemmat suoritettu oppisopimuksella Satussa sekä aiemman työn ohella oppisopimuksena suoritettu myynnin ammattitutkinto. 

Saimaan Tukipalveluihin päädyin ensin osa-aikaiseksi laitoshuoltajaksi määräaikaiseen työsuhteeseen, ilman koulutusta tai lainkaan ilman osaamista. Olenkin aina ajatellut, että työt tekijänsä löytää ja joka työn voi oppia, jos vaan tahtoa löytyy. 

Rekryyn harjoitteluun oli helppo tulla, kun yhtiö ja työkaverit olivat jo ennestään tuttuja. Koen saaneeni harjoitteluajasta maksimihyödyn juuri sen takia, ettei tarvinnut ensin alkaa tutustua yhtiön toimintaan ja toimialoihin vaan pääsin suoraan tekemään työtä ja oppimaan uusia asioita. 

Kiitollinen olen työnantajalle, kun olen saanut tehdä niin erilaisia ja moninaisia töitä matkan varrella. Harjoittelun aikana Rekryn toimintaan tutustuessani opin todella paljon uutta ja totesin, että täytyy olla todella ammattilainen pystyäkseen hallitsemaan tämän kokoisen yhtiön sijaisvälityksen.

Mieleen jääneitä työtilanteita vuosien ajalta on paljon. Erikoisimpana työnä laitospalveluohjaajana muistan varmaan ikuisesti työn, jossa työparin kanssa siivosimme palvelukodin yhteisiä oleskeluparvekkeita pulujen ulosteesta puhtaaksi. Tähän työhön meni kaksi kokonaista päivää ja työn luonne vaati pukeutumaan varpaista päälakeen asti suojavarusteisiin. Kesähelteessä auringonpaisteessa oli kuumat oltavat suojahaalari päällä.

Parasta Satussa työskennellessä on laaja kirjo eri alojen ammattilaisia ja työnkierron mahdollisuus. Työkohteita on todella paljon ja kaikki erilaisia, työkohteita vaihtelemalla oppii aina uutta. Kannustaisinkin kaikkia rohkeasti lähtemään kokeilemaan muitakin paikkoja kuin sitä omaa työpistettään.

Ylpeä olen työssäni silloin, kun onnistun jossain vaativammassa tai itselleni uudessa tehtävässä. Kaikilla nimikkeillä työskennellessäni olen päässyt kokeilemaan jotain oman mukavuusalueeni ulkopuolelta ja aina huomannut, että kaikki onnistuu, kun vain uskaltaa kokeilla.