"Sijaisjärjestelyt ovat välillä iso palapeli ja niiden organisointikyky kehittyy ajan myötä."

Sanna, laitospalveluesimies

Sanna on juuri aloittanut laitospalveluesimiehenä Kesämäen palvelualueella ja sitä ennen hän työskenteli kaksi vuotta laitospalveluohjaajana Imatran puhtauspalveluiden alueella.

Koulutustaustana Sannalla oli ennen Saimaan Tukipalveluja merkonomin tutkinto. Tukipalveluissa työskennellessään hän on suorittanut laitoshuoltajan ammattitutkinnon, lähiesimiestyön ammattitutkinnon ja vielä syksyllä 2020 hän alkaa opiskella puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkintoa. Kaikki tutkinnot hän on suorittanut oppisopimuksella.

Saimaan Tukipalveluille Sanna päätyi vuonna 2014 tehtyään pitkän työuran huonekaluliikkeen myynti- ja palveluvastaavana ja aiempaa kokemusta siivoustyöstä hänellä ei ollut ollenkaan. Avoimen hakemuksen myötä Sanna päätyi laitoshuollon puolelle kiertämään eri kohteita ja sieltä sisäisen haun kautta puhtauspalveluihin ohjaajaksi. Ohjaajana toimiessaan hän on myös sijaistanut omaa esimiestään tämän ollessa poissa työstä.

Energiaa ja tasapainoa työhön hän saa vapaa-ajalla ajan viettämisestä perheen kanssa ja säännöllisestä liikunnasta.

Mieleen jääneitä tapauksia Sanna ei osaa nimetä mitään yksittäisiä, mutta yleisesti asiakkaiden ja työntekijöiden antamat palautteet ja kiitokset ovat jääneet mieleen.

Työssä vaadittavia taitoja kysyessä Sanna luonnollisesti vastaa, mitä on tarvittu laitospalveluohjaajana, esimiestyöstä hänellä ei ole vielä kertynyt pidempää työhistoriaa. Tärkeiksi ominaisuuksiksi nousevat paineen- ja stressinsietokyky, joustavuus ja tilanteisiin mukautuminen, iloisuus ja positiivinen asenne sekä organisointikyky. Sijaisjärjestelyt ovat välillä iso palapeli ja organisointikyky kehittyykin hänen mukaansa ajan kanssa, eikä sitä voi osata ilman työkohteisiin tutustumista.

Työnantajana Saimaan Tukipalvelut on Sannan mielestä reilu ja luotettava eikä hän ole päivääkään katunut yhtiöön hakeutumistaan.

Arvostusta Sannalta saavat ihmiset, jotka ovat luotettavia, joustavia ja rehellisiä. Työnantajassa hän arvostaa pysyvyyttä ja vakautta.

Ylpeä hän on ollut laitoshuoltajan työssä työnjäljestään ja ammattitaidostaan, ohjaajana toimiessaan omien ohjeidensa perusteellisuudesta ja siitä, että on osannut opastaa muita työntekijöitä niin, että hänen ohjeensa ovat tulleet ymmärretyksi.

Tukea työyhteisöstä Imatran toimistolla on saanut aina sitä tarvitessaan. Sanna antaa kiitosta kollegoilleen ja esimiehille, että aina autetaan toisia eikä kukaan koskaan anna edes äänensävyllään ymmärtää, että ei haluaisi auttaa.