"Poolilaisen työ on monipuolista."

Satu, poolilainen

Satu on toiminut Rekryn kautta sijaispoolilaisena maaliskuusta 2019 alkaen. Hän työskentelee pääsääntöisesti Imatran alueella laitos- sekä ruokapalveluiden työkohteissa ja tekee laitoshuoltajan sekä ruokapalvelutyöntekijän töitä.

Koulutuksia Satulla on monia. Hän on alun perin valmistunut ravintola-alan peruslinjalta suurkeittiön ravitsemistyöntekijäksi. Tämän jälkeen hän on ehtinyt hankkia vuosien varrella myös laitoshuoltajan, siivousteknikon, puutarhurin ja kokin tutkinnot.

Aiempia työkokemuksia Satulta löytyy myös laidasta laitaan. Hän on toiminut muun muassa osallistuvana työnjohtajana, palveluesimiehenä, puutarhamyyjänä, koulun keittäjänä, kukkakaupan myyjänä, siivoustyönohjaajana ja asiakaspalvelijana puhelintyössä.

Hyviä puolia poolilaisuudessa Satun mielestä on vaihtelevuus kaikin tavoin. Työkohteet vaihtuvat ja työkaverit vaihtuvat kohteen mukana. Poolilaisen työ on monipuolista ja etenkin Satun kohdalla se tarkoittaa, että hän voi työskennellä niin laitospalveluissa siivoustehtävissä kuin ruokapalveluissa keittiötehtävissä ja kaikkea siltä väliltä.

Huonoina puolina hän mainitsee pitkät välimatkat. Imatran päädyssä keikka saattaa olla Rautjärvellä asti ja toisessa suunnassa Lappeenrannan puolellakin. Toisena huonona puolena hän mainitsee sen, että päivän työkohteen hän saattaa tietää vasta samana aamuna, joka on kuitenkin aika harvinaista. Rekryssä pyritäänkin tietämään kohteet viimeistään edellisenä päivänä ja tämä onkin toiminut Satun mielestä hyvin.

Poolilaiseksi sopii Satun mielestä henkilö, joka on joustava ja avarakatseinen. Avoimesti uusien työkohteiden ja työtehtävien vastaanottaminen on myös tärkeää. Hän lisää, että täytyy olla myös reipas ja oma-aloitteinen eikä voi liikaa huolehtia ja murehtia uudessakaan kohteessa vaan täytyy tarttua reippaasti työhön.

Omiin työvuoroihin poolilainenkin voi vaikuttaa hyvinkin paljon. Satun mielestä on ollut hyvä juttu, että hän voi ottaa vastaan ne vuorot, jotka hänelle sopii ja on voinut reilusti sanoa, jos esimerkiksi iltavuoro ei ole hänelle käynyt.

Työssään Satu arvostaa sitä, että työvuoroja ja -tunteja on aina riittävästi ja säännöllisesti ja hänellä on aina varmuus, että seuraavanakin päivänä on joku työkohde, jonne mennä.

Ylpeyttä hän tuntee omassa työssään siitä, että hänellä on niin vankka ammattitaito, että voi työskennellä erilaisissa kohteissa. Satu soveltuukin omasta mielestään miltei mihin tahansa työkohteeseen ja hän saa työn kulkemaan itselleen ennalta tuntemattomissakin paikoissa.

Työnantajana Saimaan Tukipalvelut on Satun mielestä yksi parhaista työnantajista, joita hänellä on koskaan ollut. Hän antaa kiitosta Rekryn suuntaan, että heidän kanssaan hommat toimivat; tieto kulkee ja tukea saa tarvitessaan, sekä joustavuutta löytyy myös omien toiveiden suuntaan. Myös työkohteista Satu mainitsee, että työvälineet ja puhdistusaineet ovat nykyaikaisia ja hyviä. Hän toivookin, että voi jatkaa yhtiön palveluksessa myös tulevaisuudessa.