Tietosuojapolitiikkamme

Tietosuojasta huolehtiminen on osa toimintaamme ja siksi huolehdimme ja kunnioitamme oman henkilöstömme, asiakkaittemme, yhteistyökumppaniemme ja sidosryhmiemme organisaatioihin kuuluvien henkilöiden oikeuksia ja yksityisyyden suojaa. Johtoryhmä valvoo ja vastaa tietosuoja-asetuksen velvoitteiden toteutumisesta Saimaan Tukipalvelut Oy:ssä ja organisaation kaikessa toiminnassa. Tietosuojapolitiikkamme perustuu EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen (GDPR) 2016/679 sekä uuteen kansalliseen tietosuojalakiehdotukseen.
Olemme sitoutuneet estämään tietojen luvattoman käytön, luovuttamisen ja muun asiattoman käsittelyn. Osana tätä sitoutumista olemme ohjeistaneet ja kouluttaneet henkilöstöämme sekä sitoutuneet varmistamaan, että henkilötietoja käsittelevät yrityksessä vain ne henkilöt, joiden työtehtäviin nämä henkilötietoihin ja rekistereihin liittyvät asiat kuuluvat. Tämän vuoksi myös kaikissa yhteistyökumppaniemme kanssa laadituissa sopimuksissa, joissa käsitellään Saimaan Tukipalvelut Oy:n toimeksiannosta henkilötietoja, on yhteistyökumppania sitova salassapitovelvoite.

Tietoja käsitellään henkilötietojen salassapitoon ja hävittämiseen annettujen ohjeiden mukaisesti tietoturvan, tietosuojan ja turvallisen käytettävyyden takaamiseksi. Saimaan Tukipalvelut Oy:n esimiehet, asiantuntijat ja henkilöt, jotka käsittelevät henkilötietoja on ohjeistettu ja koulutettu toimimaan asetuksen mukaisesti.

Tietosuojapolitiikkaa sovelletaan kaikkeen Saimaan Tukipalvelut Oy:n toimintaan sekä sitä tarkastetaan ja päivitetään tarvittaessa.

Henkilötietojen käsittely


Henkilötietojen käsittely perustuu henkilön suostumukseen, sopimukseen tai laissa määriteltyyn muuhun perusteeseen. Käytettävien tietojen oikeellisuus pyritään varmistamaan ja tietoja päivitetään henkilöltä itseltään tai luotettavista lähteistä saadulla tiedolla.
Henkilötietoja käsitellään vain perustellun käyttötarkoituksen johdosta ja vain siinä määrin ja niin pitkään, kuin se on käyttötarkoituksen kannalta tarpeellista. Tietoja käytetään niitä kerättäessä kuvattuihin tarkoituksiin lainsäädännön kulloinkin sallimissa rajoissa.
Kun tiedot eivät enää ole käyttötarkoituksensa vuoksi tarpeellisia, ne tuhotaan yrityksen ohjeistuksen mukaan tietoturvallisesti.
Tietoja luovutetaan vain nimenomaisesti kerrotulla tai laissa mainitulla perusteella ja nimenomaisesti kerrotuille tai laissa mainituille luovutuksen saajille.

Henkilötietojen tarkastuspyyntö

Henkilötietolain mukaan jokaisella henkilöllä on oikeus tarkastaa, mitä tietoja hänestä on rekisteriin talletettu. Tarkastuspyyntöä ei voi tehdä puhelimitse tai sähköpostilla vaan Saimaan Tukipalvelut Oy:n kotisivuilta löytyvällä tarkastuspyyntölomakkeella. Kirjallinen tarkastuspyyntö pyydetään lähettämään osoitteeseen Saimaan Tukipalvelut Oy, Henkilötietopyyntö, Tullitie 7 F, 53500 Lappeenranta. Tarkastuspyynnön voi käydä esittämässä myös yhtiön toimistolla. 

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä löytyy alla olevista tietosuojaselosteista.

Tietosuojaseloste - Työnhakijarekisteri (Kuntarekry)

Tietosuojaseloste - Kotipalveluateria asiakasrekisteri

Tietosuojaseloste - Erityisruokavalio asiakasrekisteri

Tietosuojaseloste - Kotisiivouspalvelu asiakasrekisteri

Tietosuojaseloste - Pesulapalvelu asiakasrekisteri

Tietosuojaseloste - Kumppanirekisteri

 

Evästekäytäntömme

Saimaan Tukipalvelut Oy:n verkkopalvelussa kerätään käyttäjätietoa tilastollisen tiedon tuottamiseksi Google Analytics -evästeiden (engl. cookie) avulla. Google Analytics on Google Inc.:n verkkoanalyysipalvelu, jonka avulla voimme seurata sivustojen kävijämääriä yleisellä tasolla ja analysoida sivustojen käyttöä sekä parantaa palvelua.

Käyttäjää ei voida tunnistaa kerätyistä tiedoista. Sivustoa käyttävän päätelaitteelle tallentuu eväste, joka sisältää nimettömän, yksilöllisen tunnisteen. Evästeet eivät vahingoita tietokonettasi tai tiedostojasi. Sivustovierailun aikana kerätään teknistä tietoa, kuten mitä sivua käyttäjä on katsonut, päivämäärä, kellonaika, sijainti, käyttäjän tietokoneessa käytössä oleva selain ja käyttöjärjestelmäversiot, operaattori sekä tietoja verkkosivustosta, jolta sivustollemme on siirrytty.

Joillakin sivustoillamme saattaa olla käytössä yhteisöpalvelusivustojen, kuten Facebook tai YouTube, yhteisöliitännäisiä. Liitännäisen tunnistat ao. palvelun logosta. Kun vierailet sivulla ja käytät liitännäistä, selaimesi muodostaa yhteyden yhteisöpalveluun ja näyttää palvelun sisältöä sinulle. Samaan aikaan yhteisöpalvelu vastaanottaa tietoja vierailustasi verkkosivustollamme ja muita tietoja, kuten IP-osoitteesi.

Osa evästeistä poistetaan heti selausistunnon päätyttyä, osa säilyy tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi. Halutessasi voit poistaa evästeet internetselaimesi asetuksista.

Käyttämällä sivustoa annat suostumuksesi siihen, että käytämme evästeitä tällä sivustolla kuvatun käytännön mukaisesti. Mikäli et hyväksy evästeiden käyttöä, voit estää evästeiden käytön internetselaimesi asetuksissa tai lopettaa sivuston käytön.

Palautetta evästekäytännöstä voi antaa palautesivustomme kautta.