Vaihtelevat päivät ovat Sadulle työn suola

Ruokolahtelaisella Satu Pölläsellä jokainen työpäivä on taatusti erilainen, sillä hänen autonsa kurvaa harvoin samaan parkkiruutuun monena aamuna peräkkäin. 
Satu työskentelee kotikuntansa lisäksi Imatran, Joutsenon ja Lappeenrannan alueella.
- Toimin poolilaisena eli kokoaikaisena kiertävänä sijaisena Saimaan Tukipalveluiden rekry-yksikössä. Menen sijaiseksi sinne, missä kulloinkin tarvetta avulle on. Joskus vitsailen, että mie pyöritän koko Etelä-Karjalaa.

Sadulla oli entuudestaan kokin tutkinto ja laitoshuoltajan ammattitutkinnon hän suoritti oppisopimuksella töiden ohessa. Hän tekeekin sijaisuuksia niin ruokapalvelutyöntekijänä, kokkina kuin laitoshuoltajanakin.
- Yhtenä päivänä olen keittiöpuolella, toisena esimerkiksi siivoan. Päiväkodista saatan siirtyä koululle, kirjastoon tai vaikkapa jäähallille. Olen tehnyt tätä kiertävää työtä pian neljä vuotta, ja harvoin enää tulee paikkaa, jossa en olisi ennestään käynyt.

“Parasta on, kun tietää olevansa avuksi”

Työ sopii Sadun mukaan sosiaalisille ja avoimille ihmisille, joilla on halu oppia uutta ja kyky ottaa tilanteet haltuun.
- Itse tylsistyisin, jos olisi aina sama työkohde ja samat työt. Kiertäminen on homman suola.

Työn vaihtelevan luonteen vuoksi rekry-yksikön tuki on tärkeä asia arjen palapelissä. Sadun mukaan joustoa löytyy tarvittaessa puolin ja toisin. Hän esimerkiksi tekee vain aamuvuoroa, sillä se helpottaa omaishoitajana toimimista.
- Aina olen saanut rekrytiimiltä apua ja tukea tarvittaessa. Ongelmatilanteissa tulee tsemppiä ja neuvoja, ja asiat saadaan etenemään.

Työsyklin nopeus oli Sadusta aluksi vähän yllättävääkin. Pieni jännitys aina uusien tehtävien edessä on kääntynyt kokemuksen myötä vahvaksi ammattitaidoksi.
- Isoimmat onnistumisen fiilikset työssä tulevat, kun pystyy olemaan toisille avuksi tiukassa tilanteessa.