Veera pitää Joutsenohallilla langat käsissä

Laitoshuoltaja Veera Aikioniemi huolehtii siitä, että Joutsenohallilla liikutaan siistissä ympäristössä, tapahtumat sujuvat sovitulla tavalla ja varauskirja on ajan tasalla.
- Tykkään todella paljon siitä, että työ on vaihtelevaa. Tupa on täynnä koko ajan, ja asiakkaita on kaksivuotiaista kahdeksankymppisiin.

Imatralle paluumuuton tehnyt Veera on työskennellyt laitoshuoltajana Saimaan Tukipalveluilla viiden vuoden ajan. Matkan varrella hän on ehtinyt suorittaa oppisopimuksella kaksi tutkintoakin.
- Ajattelin hakevani pelkästään siivoojan töitä, mutta minulta kysyttiin kiinnostustani suorittaa työn ohessa laitoshuoltajan ammattitutkinto. Viime keväänä valmistui myös lähiesimiehen ammattitutkinto. Oppisopimus on ollut mielekäs tapa opiskella, sillä oppeja pääsee heti soveltamaan käytäntöön.

Jokaiselle löytyy sopiva työkohde

Joutsenohallin laitoshuoltajat työskentelevät kolmen hengen tiiminä, mutta jokainen hoitaa vuoronsa itsenäisesti.
- Tykkään työskennellä yhdessä muiden kanssa, mutta omaksi yllätykseksi tämän työn myötä huomasin, että viihdyn myös itsenäisessä työssä. Kaikille ei myöskään sovi vuoro- ja viikonlopputyö, mutta itse tunnen tämän paikan omakseni.

Veeran mukaan laitoshuoltajan ajatellaan usein olevan yhtä kuin siivooja, mutta eri kohteissa tarvitaan erilaisia taitoja. Joutsenohallilla pääsee muun muassa moppimopon rattiin, juoksusuora puolestaan putsataan harjakoneella.
- Toiset eivät pidä kassatyöstä, itse puolestani en viihtyisi vaikkapa koulu- tai sairaalaympäristössä. Saimaan Tukipalveluilla kohteita on paljon ja niitä voi vaihtaa tarvittaessa. Jokaiselle löytyy kyllä sopiva.

Parasta työssä on Veeran mukaan onnistumisen tunne pitkän tapahtumapäivän, esimerkiksi salibandyturnauksen, jälkeen.
- On mahtavaa, kun saa kaiken organisoitua ja pidettyä langat käsissä. Kun on itse vastuussa ja saa hommat handlattua.